URBANITAS Tervező és Tanácsadó Kft.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér településrendezési tervei

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ma hatályos településrendezési eszközei a 2000-es évek elején készültek el, egy egységes tervezési koncepció alapján. Az azóta eltelt idő alatt a tervek tartalma többször is módosult, legtöbbször csak egyes részterületekre, illetve bizonyos elemek tekintetében a tervek mára elavulttá is váltak. A hatályos jogszabályi környezet alapján a jelenlegi tervek 2019. december 31-ig voltak alkalmazhatók, így ismét aktuálissá vált egy új, egységes koncepció alapján készülő, a Repülőtér teljes területére kiterjedő egységes terv elkészítése, melyet a Budapest Airport Zrt. megbízásából Cégünk készíthet el.

Bővebben
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Rendezési terve

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Kerületi Építési Szabályzata

A közelmúltban történt országos településrendezési jogszabályi környezet változásainak megfelelően Budapest VIII. kerülete is elrendelte a kerületi építési szabályzatának (JÓKÉSZ) felülvizsgálatát. A tervezés 2017 év végén kezdődött el és két ütemben zajlott. A teljes terv előreláthatóan 2020-ban lép majd hatályba.

Bővebben
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Kerületi Építési Szabályzata

Vecsés Város településrendezési eszközeinek felülvizsgálata

Cégünk az 1990-es évek eleje óta készít terveket Vecsés közigazgatási területére. Az eddigi munkáink széles spektrumot ölelnek át a kisebb, egy tömbre készített módosításoktól a teljes település közigazgatási területére kiterjedő komplex felülvizsgálatokig.

Bővebben
Vecsés Város Településrendezési eszközeinek felülvizsgálata

Budapest Főváros XXI. kerület Csepel Kerületi Építési Szabályzata

Cégünk a 2000-es évek eleje óta folyamatosan dolgozik a XXI. kerületi önkormányzat megbízásából Csepelen, ahol a településrendezési eszközök készítése, felülvizsgálata és karbantartása a fő feladatunk. A kerület új építési szabályzatát 2018-ban készítettük el, melyet azóta többször módosítottunk.

Bővebben
Budapest Főváros XXI. kerület Csepel Kerületi Építési Szabályzata